25-35
Glutenfri
Vegetar
Bakt søtpotet med frijoles refritos, pico de gallo, tortillachips og sprø mais
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- salt
- pepper
Ovnsbakt søtpotet og mais
Søtpotet
1 stk
Chipotlemiks
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Pico de gallo
Tomater
2 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Frijoles refritos
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Three spice
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ts
Tilbehør
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 721 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt mais og søtpotet: Skyll og del søtpoteten i to på langs. Pensle snittflatene av poteten med olje, og strø over chipotlekrydderet. Legg søtpoteten med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 25–30 minutter, eller til den er mør. Sil laken av maisen, ha maisen i en skål og vend inn litt olivenolje og salt. Fordel maisen utover stekebrettet sammen med søtpoteten når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
- Pico de gallo: Skyll tomatene, chilien og korianderen. Tørk og finhakk korianderen, og kutt tomatene i små biter. Skrell rødløken, og finhakk den og chilien. Bland sammen halvparten av korianderen, halvparten av rødløken, tomatbitene og chilien i en serveringsskål. Smak til med salt, saften fra halve limen og litt olivenolje.
- Frijoles refritos: Skrell og finhakk hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av rødløken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, tacokrydderet, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Mos blandingen til en grov mos med en stekespade eller gaffel, og smak til med 1 ts smør, saft fra resten av limen og litt salt og pepper. Topp bønnestuingen med resten av korianderen.
- Tilbehør: Fordel de bakte søtpotetene på tallerkener, og topp potetene med den ovnsbakte maisen, pico de galloen, bønnegryten, tortillachipsene og lettrømmen.