20-30
Laktosefri
Vegetar
Søtpotet- og gulrotsuppe med grønnkålchips og rustikke multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- rug,
- peanøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet- og gulrotsuppe
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
5 dl
Grønnkålchips
Grønnkål
100 g
Rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Lime
½ stk
Peanøtter (Peanøtter)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Søtpotet- og gulrotsuppe: Skrell og kutt søtpoteten og gulrøttene i terninger. Skrell og finhakk løken. Hell vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Søtpotet- og gulrotsuppe, fortsettelse: Varm opp en stor kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i søtpotet- og gulroterningene, løken og pakken med finkuttet hvitløk, ingefær og chili, og stek det i 3–4 minutter, eller til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett bønnene, kokoskremen, grønnsaksbuljongen og omtrent 5 dl vann. La det hele småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til grønnsakene er myke. Ta kjelen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Ha litt mer vann i suppen hvis den blir for tykk. Smak til suppen med litt salt, pepper og saften fra halve limen.
- Grønnkålchips: Vend grønnkålen i litt olje, salt og pepper og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 7 minutter. Vend om på den underveis.
- Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Topp suppen med persillen og peanøttene. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.