Marinert svinefilet med bakte gulrøtter og purreløk, poteter og soppsaus
15-20

Marinert svinefilet med bakte gulrøtter og purreløk, poteter og soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Bakte gulrøtter og purreløk

purre
Purre
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Marinert svinekjøtt

marinerte filetstykker av svin
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 490 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Knus potetene lett sammen med litt olivenolje, salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Bakte gulrøtter og purreløk: Snitt purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Skrell gulrøttene. Kutt purren og gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Marinert svinekjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
  6. Vel bekomme!