Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
Pizza arrabiata
Rød paprika
1 stk
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Pizzasaus
1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Basilikum og oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Tomat- og ruccolasalat
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
½ stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 734 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Steketiden på pizzaen varierer etter hvor varm stekeovnen din kan bli. Topp pizzaene med salaten, eller server den ved siden av.
- Sett inn et stekebrett (eller en pizzastein om du har) nederst i stekeovnen, og varm den opp til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, om du har det.
- Pizza arrabiata: Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne ringer. Hell laken fra mozzarellaene og kutt dem i tynne skiver. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel paprika og mozzarellaen over. Stek pizzaene i omtrent 6 minutter, eller til bunnen er sprø og osten er smeltet.
- Tomat- og ruccolasalat: Skyll tomaten og ruccolaen, og skrell rødløken. Kutt tomatene i store terninger og rødløken i strimler. Vend sammen ruccolaen, tomaten og rødløken i en bolle. Vend inn ½ ss olivenolje, ½ ss eddik, litt salt og pepper.
- Pizza arrabiata, fortsettelse: Dryss basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde chiliflakene over pizzaene før servering.
- God middag!