Vegetar
Steinovnsbakt pizza arrabiata med tomat- og ruccolasalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
Rød paprika
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Pizzasaus
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
½ stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 740 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 98 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Steketiden på pizzaen varierer etter hvor varm stekeovnen din kan bli. Topp pizzaene med salaten, eller server den ved siden av.
Sett inn et stekebrett (eller en pizzastein om du har) nederst i stekeovnen, og varm den opp til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, om du har det.
Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne ringer. Hell laken fra mozzarellaene og kutt dem i tynne skiver. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel paprika og mozzarellaen over. Stek pizzaene i omtrent 6 minutter, eller til bunnen er sprø og osten er smeltet.
Skyll tomaten og ruccolaen, og skrell rødløken. Kutt tomatene i store terninger og rødløken i strimler. Vend sammen ruccolaen, tomaten og rødløken i en bolle. Vend inn ½ ss olivenolje, ½ ss eddik, litt salt og pepper.
Dryss basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde chiliflakene over pizzaene før servering.
God middag!
Vel bekomme!