Steinovnsbakt pizza arrabiata med tomat- og ruccolasalat
20-30
Vegetar

Steinovnsbakt pizza arrabiata med tomat- og ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper

Pizza arrabiata

rød paprika
Rød paprika
1 stk
fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
pizzasaus
Pizzasaus
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Tomat- og ruccolasalat

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
rødløk
Rødløk
½ stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 734 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Steketiden på pizzaen varierer etter hvor varm stekeovnen din kan bli. Topp pizzaene med salaten, eller server den ved siden av.

  1. Sett inn et stekebrett (eller en pizzastein om du har) nederst i stekeovnen, og varm den opp til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, om du har det.  
  2. Pizza arrabiata: Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne ringer. Hell laken fra mozzarellaene og kutt dem i tynne skiver. Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel paprika og mozzarellaen over. Stek pizzaene i omtrent 6 minutter, eller til bunnen er sprø og osten er smeltet.  
  3. Tomat- og ruccolasalat: Skyll tomaten og ruccolaen, og skrell rødløken. Kutt tomatene i store terninger og rødløken i strimler. Vend sammen ruccolaen, tomaten og rødløken i en bolle. Vend inn ½ ss olivenolje, ½ ss eddik, litt salt og pepper.   
  4. Pizza arrabiata, fortsettelse: Dryss basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde chiliflakene over pizzaene før servering.
  5. God middag!