15-20
Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne med fullkornsris, marinert rødløk, tortillachips og lettrømme, servert med lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
Fullkornsris
Fullkornsris
125 g
Chili sin carne
Chili sin carne
600 g
Vann
½–1 dl
Marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Små tortillachips
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 869 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 119 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Chili sin carne: Ha chili sin carnen i en kjele. Skyll ut pakken med ½ dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter, eller til gryteretten er gjennomvarm. Tilsett mer vann hvis du synes at gryteretten får for tykk konsistens.
- Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve limen, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
- Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, den marinerte løken, tortillachipsene og rømmen ved servering. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.