15-20
Glutenfri
Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Ovnsbakte blomkålskiver
Blomkål
½ stk
Daddelglasert kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Daddelchutney
1 glass
Mynte og raita
Mynte
1 bunt
Raita (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 683 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du hvitløk eller ingefær liggende? Skrell og finhakk det, og bland det inn i kyllingen før du steker den i ovnen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ovnsbakte blomkålskiver: Kutt den halve blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
- Daddelglasert kylling: Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Mynte og raita: Skyll og grovhakk mynten. Server mynten og raitaen til retten.