Glutenfri
Vegetar
Butter chickpeas med spinat- og sitrussalat, basmatiris og korianderyoghurt
4.08 (113)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Basmatiris
125 g
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Blomkål
½ stk
Butter chicken-paste
1 glass
Hakkede tomater
½ boks
Matfløte
2 dl
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
Lime
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 725 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 90 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Matfløten tåler et oppkok, men unngå at den koker kraftig eller over lengre tid, da kan den sprekke.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten i kaldt vann. Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i 2–3 minutter, til den har en gyllen stekeskorpe. Ha i butter chicken-pasten og stek videre et lite minutt. Vend inn de hakkede tomatene og la det småkoke i 3–4 minutter. Vend inn halvparten av spinaten, matfløten og kikertene, og kok opp (se tips).
Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha yoghurten i en serveringsskål, og vend inn halvparten av korianderen. Skyll og tørk limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til yoghurten med limeskallet og saft fra halve limen.
Ha resten av spinaten i en skål. Skrell klementinen, og del den i terninger eller fileter. Bland klementinen og resten av korianderen med spinaten, og smak til med saften fra resten av limen, litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!
God middag!