15-20
Laktosefri
Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig, chilimajones, syltet rødløk og tomat- og mangosalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- salt
- olje
- pepper
Hjertesalat
Hjertesalat
2 stk
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
2 ts
Tomat- og mangosalsa
Tomat
1 stk
Mango
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Soyawokket kjøttdeig
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 672 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under tre år, da de lett kan settes i halsen.
- Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Skyll løkskivene i kaldt vann. Bland sammen løken, saften fra halve limen og 2 ts sukker i en serveringsskål.
- Tomat- og mangosalsa: Skyll tomaten. Skrell mangoen, og kutt mangoen og tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomat- og mangoterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
- Soyawokket kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
- Servering: Fyll hjertesalatbladene med kjøttdeigen, chilimajonesen, rødløken, tomat- og mangosalsaen og peanøttene.