Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig, chilimajones, syltet rødløk og tomat- og mangosalsa
15-20
Laktosefri

Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig, chilimajones, syltet rødløk og tomat- og mangosalsa

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • olje
  • pepper

Hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
2 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
2 ts

Tomat- og mangosalsa

tomat
Tomat
1 stk
mango
Mango
½–1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Soyawokket kjøttdeig

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 672 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å servere nøtter til barn under tre år, da de lett kan settes i halsen.

  1. Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Skyll løkskivene i kaldt vann. Bland sammen løken, saften fra halve limen og 2 ts sukker i en serveringsskål.
  3. Tomat- og mangosalsa: Skyll tomaten. Skrell mangoen, og kutt mangoen og tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomat- og mangoterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper. 
  4. Soyawokket kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
  5. Servering: Fyll hjertesalatbladene med kjøttdeigen, chilimajonesen, rødløken, tomat- og mangosalsaen og peanøttene.