Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig, chilimajones, syltet rødløk og tomat- og mangosalsa
Laktosefri

Hjertesalatblader med soyawokket kjøttdeig, chilimajones, syltet rødløk og tomat- og mangosalsa

4.39 (97)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • olje
  • pepper
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
2 ts
Tomat
1 stk
Mango
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 672 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å servere nøtter til barn under tre år, da de lett kan settes i halsen.

 Kutt endene av hjertesalatene. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
 Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Skyll løkskivene i kaldt vann. Bland sammen løken, saften fra halve limen og 2 ts sukker i en serveringsskål.
 Skyll tomaten. Skrell mangoen, og kutt mangoen og tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomat- og mangoterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
 Fyll hjertesalatbladene med kjøttdeigen, chilimajonesen, rødløken, tomat- og mangosalsaen og peanøttene.
God middag!