Ovnsbakt squash med pesto servert med limecouscous med sorte bønner

Ovnsbakt squash med pesto servert med limecouscous med sorte bønner

3.49 (107)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
Squash
1 stk
Grønn pesto
1/2 glass
Potetkrydder
1/2 pakke
(Sulfitt)
Tomat
1 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Couscous med urter
1 pakke
(Hvete)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Lime
1 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server med litt hvitløksbrød!

Sett stekeovnen på 225 grader, og finn fram en stor ildfast form eller et stekebrett med bakepapir.
Kutt squashen i to på langs. Snitt terningmønster i hver halvdel fra snittflaten mot skallet, uten å kutte helt gjennom. Legg squashen på stekebrettet eller i den ildfaste formen med snittflaten opp. Fordel pestoen på toppen, og dryss over potetkrydderet. Stek squashen i ovnen i ca. 20 minutter.
Kutt tomaten i terninger, og grovhakk persillen. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men bland inn tzatzikikrydderet, saft fra limen og tomatterningene fra punkt 3 før du lar den svelle. Vend inn persillen og bønnene før servering.
Fun fact! Pesto betyr "knust" eller "most", og kan derfor være hva som helst av moste urter, salt, krydder, olje og liknende. Hvis du skal lage denne retten ved en senere anledning, prøv deg med din egen, hjemmelagde pesto! Lag en klassisk, grønn pesto av basilikum, olivenolje, hvitløk og pinjekjerner, eller prøv deg med andre grønne blader, som persille, grønnkål eller ruccola. Andre gode tilsetninger kan være nøtter, soltørkede tomater eller skall og saft fra sitrusfrukter. Smak deg frem og ha det gøy!
Vel bekomme!