20-30
Laktosefri
Glutenfri
Pestobakt laksefilet med grovknuste poteter, spisskål og gulrøtter, servert med sitron
Basilikum og fisk er en god kombinasjon, og servert med ovnsbakt spisskål, er dette en smakfull og frisk middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olivenolje
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Ovnsbakte grønnsaker og laks
Spisskål
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Basilikumpesto (Egg, Melk)
1 pakke
Tilbehør
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 606 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server basilikumpestoen ved siden av fisken hvis du vil.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grovknuste poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn litt olivenolje, og smak til med sitruskrydder.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll spisskålen, og skrell gulrøttene. Kutt spisskålen og gulrøttene i strimler. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og krydre med litt salt og pepper.
- Ovnsbakt laks: Legg fisken på toppen av grønnsakene fra punkt 3. Krydre fisken med salt, og fordel basilikumpestoen på hvert av fiskestykkene. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren (se tips). Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.