Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter
Laktosefri
Vegetar

Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Gul løk
1 stk
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Grove bagetter
½–1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
798 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
97 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg spisepinner eller en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt gjennom.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver - nesten igjennom (se tips). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, 1 ss smør og urtemiksen i en skål. Fordel smørblandingen over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Bland sammen lettmajonesen, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ts eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken gylden, omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken. Stek rødbeteburgerne i 2–3 minutter på hver side. Del burgerne i to, før servering. 
Stek baguettene etter anvisning på pakken. Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha tomaten og salaten over på en tallerken. 
 Del bagettene i to på langs og på midten. Smør steinsoppmajonesen på bagettene, legg på salaten, tomatskiver, rødbeteburgene og topp med brunet løk. Server hasselbackpotetene og resten av steinsoppmajonesen til.  
Vel bekomme!