Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

4.22 (152)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Kyllingfilet
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 651 kcal
  • Fett: 13 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake i ovnen sammen med gresskaret.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Skjær skallet av gresskarhalven og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.   
 Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfiletene i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kyllingen med salt, pepper og tyrkisk krydder. Dekk kyllingen med et lokk og ta stekepannen fra varmen. La kyllingen hvile i stekepannen frem til servering.  
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og revet appelsinskall. 
Skyll spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.  
Kutt kyllingen i skiver og server med salaten, yoghurten og den marinerte rødløken.  
God middag!