Nammenam
Glutenfri
Sitron- og honningbakt laksefilet med ovnsbakte beter og potetbåter, toppet med pepperrotrømme
4.18 (270)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
Smør
2 ss
Pepperrot
1 bit
Lettrømme
150 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 760 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det kan være lurt å bruke engangshansker eller rene oppvaskhansker når du kutter rødbeten, da den farger av.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene. Skrell betene. Kutt betene og potetene i båter (se tips). Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på nederste rille i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss smør. Rør inn skallet fra sitronen, saften fra halve sitronen og honningen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av varmen.
Krydre fisken med salt og pepper, og legg den i en smurt ildfast form. Hell over sitron- og honningsmøret. Sett formen med fisken midt i ovnen, over grønnsakene, når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid. Stek fisken ferdig med grønnsakene.
Skrell og finriv 1–2 ss av pepperroten på et rivjern. Bland lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål, og smak til med pepperroten, saften fra resten av sitronen, salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!