15-20
Glutenfri
Elgkarbonader med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter og elgkarbonader
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Balsamicostekte grønnsaker
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Fløtesaus
Fløtesaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 888 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og elgkarbonader: Del potetene i to. Fordel potetene og elgkarbonadene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene og elgkarbonadene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Balsamicostekte grønnsaker: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt den i fire. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosenkålen er lett gyllen.
- Balsamicostekte grønnsaker, fortsettelse: Ha i ½ ss smør, grønnkålen og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.
- Fløtesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!