15-20
Laktosefri
Glutenfri
Sprøpanert laks med ingefærstekt brokkoli og jasminris, servert med curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- egg
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Ingefærstekt brokkoli
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sprøpanert laks
Egg (Egg)
1 stk
Panering
½ pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Olje (Egg)
1 ss
Tilbehør
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 883 kcal
- Fett 52 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt i stedet.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ingefærstekt brokkoli: Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek brokkolien i 4–5 minutter, til den er gyllen. Skru ned varmen, og bland inn 1 ss soyasaus og ønsket mengde av ingefæren.
- Sprøpanert laks: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Vend fisken først i eggeblandingen, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje og litt smør. Stek fisken 2–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
- Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.