25-35
Glutenfri
Vegetar
Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli, toppet med persille
En velsmakende tomatgryte med masse grønnsaker og sprø, ovnsbakte poteter du kan dyppe i deilig aioli.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Urtebakte poteter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Tomatgryte
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Purre
½ stk
Kikerter
1 pakke
Appelsin
½ stk
Tomatpuré
¼ pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1½ dl
Topping
Chiliflak
½ pakke
Appelsinskall
2 ts
Bladpersille
½ bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 684 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du safran liggende? Tilsett gjerne 1 ts for en dypere smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Urtebakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–30 minutter.
- Tomatgryte: Skrell og kutt løken og gulroten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern.
- Tomatgryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, crème fraîchen, grønnsaksbuljongen, kikertene, de hakkede tomatene og litt av persillen. La tomatgryten småkoke i 15–20 minutter. Smak til med saften fra halvparten av appelsinen, salt og pepper.
- Topping: Topp tomatgryten med ønsket mengde av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten.