Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli, toppet med persille
Glutenfri
Vegetar

Tomatgryte med urtebakte poteter og aioli, toppet med persille

3.91 (188)
Under 35 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Purre
½ stk
Kikerter
1 pakke
Appelsin
½ stk
Tomatpuré
¼ pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Chiliflak
½ pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1½ dl
Chiliflak
½ pakke
Appelsinskall
2 ts
Bladpersille
½ bunt
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 683 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du safran liggende? Tilsett gjerne 1 ts for en dypere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, ønsket mengde av urtemiksen, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–30 minutter.
Skrell og kutt løken og gulroten i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, crème fraîchen, grønnsaksbuljongen, kikertene, de hakkede tomatene og litt av persillen. La tomatgryten småkoke i 15–20 minutter. Smak til med saften fra halvparten av appelsinen, salt og pepper. 
Topp tomatgryten med ønsket mengde av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten. 
God middag!