Rødbetebiffer med rosmarinpoteter, eplesalat og camembertsaus
Vegetar

Rødbetebiffer med rosmarinpoteter, eplesalat og camembertsaus

4.33 (102)
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • smør
  • melk
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Rosmarin
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Rødbeter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Panering
35 g
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Salt
½ ts
Camembert
¼ pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Melk
2 dl
(Melk)
Kjerneblanding
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Norsk eple
1 stk
Camembert
¼ pakke
(Melk, Laktose)
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 876 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter. 
 Skrell og grovriv rødbetene på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødbetene og hvitløken i 7–9 minutter, og krydre med kryddermiksen og litt pepper.   
 Ha de ferdigstekte rødbetene i en bolle, og bland inn paneringen, ½ dl hvetemel, egget og omtrent ½ ts salt. Form deigen til 4 biffer. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek rødbetebiffene i 2–3 minutter på hver side.   
 Smelt omtrent 1 ss smør i en kjele på middels varme, og rør inn 1 ss hvetemel. Rør godt og tilsett 2 dl melk, litt etter litt, under omrøring. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Del halve camemberten i mindre biter, og rør dem inn i sausen. Smak til med salt og pepper, og la sausen stå på lav varme frem til servering.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Skyll tobladssalaten i kaldt vann, og ha den i en skål. Skyll og del eplet i tynne skiver. Del resten av camemberten i skiver. Bland epleskivene og osten med salaten i skålen, og vend inn balsamicovinaigretten. Topp salaten med kjerneblandingen.
 Grovhakk rosmarinen, og skrell og finhakk hvitløken. Bland rosmarinen, litt olivenolje og den finhakkede hvitløken med de ferdigstekte potetene.
God middag!