20-30
Saftige karbonader med stekt løk, tyttebærglasert eple, peppersaus og potetskiver med grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver med grønnkål
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Stekt løk
Gul løk
1 stk
Saftige karbonader
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Smør (Melk)
1 ss
Tyttebærglasert eple
Eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Peppersaus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt ønsket mengde av hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Stekt løk: Skrell løken, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løkskivene i omtrent 3 minutter, eller til de er myke og lett brunet. Krydre med salt og pepper. Ha løken i en serveringskål.
- Saftige karbonader: Ha 1 ss smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
- Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek epleterningene på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
- Peppersaus: Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med pepper.
- Vel bekomme!