Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander
25-35
Glutenfri
Vegetar

Vegetarisk chili sin carne med fullkornsris, guacamole og koriander

"Chili sin carne" betyr chili uten kjøtt, og denne vegetarretten er full av smak. Server en sunn vegetargryte med smak av Mexico til hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Chili sin carne

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
linse- og bønnesalat
Linse- og bønnesalat
1 pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1–2 dl
Olje
1 ts
Sukker
1 ts

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
guacamole
Guacamole
½–1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 763 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 96 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass mengden chili og three spice krydder til din og familiens gane. Krydre gjerne gryten med Tabasco og litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chili sin carne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Finhakk chilien. Rens og kutt paprikaen i grove biter.
  3. Chili sin carne, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien, paprikaen og three spice krydderet i et par minutter, til løken er blank (se tips). Tilsett de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og 1–2 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linse- og bønnesalaten mot slutten av koketiden, og smak til med litt sukker, salt, pepper og eventuelt mer av three spice krydderet.  
  4. Tilbehør: Kutt limen i båter. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Server limebåtene, korianderen, guacamolen og lettrømmen til retten.
  5. God middag!