Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus
20-30
Glutenfri

Kyllingfilet med knuste poteter og honningglaserte rotgrønnsaker, servert med soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • melk
  • smør
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Knuste poteter

poteter
Poteter
350 g
potetkrydder
Potetkrydder
1 pakke
Olivenolje
2 ss

Honningglaserte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
honning
Honning
1 pakke

Ovnsbakt kyllingfilet

kyllingfilet uten skinn
Kyllingfilet uten skinn
300 g

Soppsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
Melk (Melk)
2 dl
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Knuste poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Honningglaserte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, honningen, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Ovnsbakt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfileten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen de siste 10–15 minuttene av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. 
  5. Soppsaus: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Smelt 1 ss smør i kjelen med løken, og rør inn soppulveret og hønsebuljongen. Spe på med omtrent 2 dl melk og ½ dl vann, under omrøring. Bland sammen maisstivelsen med 4 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i soppsausen. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper og soyasaus. La sausen småkoke frem til servering.  
  6. Knuste poteter, fortsettelse: Skrell potetene hvis du vil. Knus potetene lett sammen med 2 ss olivenolje og potetkrydderet. Smak til med salt og pepper. 
  7. God middag!