Chili sin carne med sorte bønner og øl, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips
Vegetar

Chili sin carne med sorte bønner og øl, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips

4.16 (116)
Under 35 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Alkoholfri øl- lager
1 stk
(Bygg)
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Avokado
1 stk
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til chili sin carnen med litt kakaopulver eller mørk sjokolade om du har. La gjerne gryten småkoke på lav varme i lengre tid om du har mulighet.

 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og del chilien i to, og fjern ønsket mengde av chilifrøene (de er sterke). Finhakk chilien. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Tilsett tacokrydderet og chipotlemiksen, stek videre under omrøring i omtrent 1 minutt, eller til krydderet slipper aroma. Ha på tomatpuréen og den alkoholfrie IPAen. Kok det hele på høy varme i omtrent 5 minutter, til IPAen har kokt inn.
 Ha grønnsakene over i en større gryte, vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Vend inn bønnene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden, og smak til med saft fra limen, salt, pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen.
 Skyll og grovhakk korianderen, og del avokadoen i skiver. Topp chili sin carnen med korianderen ved servering. Server avokadoskivene, rømmen og tortillachipsene til retten. 
God middag!