Vegetar
Chili sin carne med sorte bønner og øl, servert med rømme, avokadoskiver og nachochips
4.16 (116)
Under 35 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Three spice
½ pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Alkoholfri øl- lager
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Avokado
1 stk
Lettrømme
75 g
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 720 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til chili sin carnen med litt kakaopulver eller mørk sjokolade om du har. La gjerne gryten småkoke på lav varme i lengre tid om du har mulighet.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og del chilien i to, og fjern ønsket mengde av chilifrøene (de er sterke). Finhakk chilien. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Tilsett tacokrydderet og chipotlemiksen, stek videre under omrøring i omtrent 1 minutt, eller til krydderet slipper aroma. Ha på tomatpuréen og den alkoholfrie IPAen. Kok det hele på høy varme i omtrent 5 minutter, til IPAen har kokt inn.
Ha grønnsakene over i en større gryte, vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Hell laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Vend inn bønnene når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden, og smak til med saft fra limen, salt, pepper, og eventuelt mer av chipotlemiksen.
Skyll og grovhakk korianderen, og del avokadoen i skiver. Topp chili sin carnen med korianderen ved servering. Server avokadoskivene, rømmen og tortillachipsene til retten.
God middag!