25-35
Vegetar
Hvit pizza med rødbeteskiver, valnøtter, syltet rødløk og dill
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- valnøtter,
- melk
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Rødbetepizza
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Revet ost (Melk)
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Ruccolasalat
Ruccola
50 g
Topping
Valnøtter (Valnøtter)
1 pakke
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1204 kcal
- Fett 63 g
- Karbohydrater 120 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaene med litt chiliflak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Rødbetepizza, forberedelse: Skrell og kutt rødbetene i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, balsamicovinaigretten, ønsket mengde av honningen, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i 15 minutter.
- Rødbetepizza: Legg pizzabunnene over på rister med bakepapir. Fordel crème fraîchen jevnt utover pizzabunnene, og strø over osten. Stek pizzabunnene midt i ovnen i 6–10 minutter. Grovhakk valnøttene. Strø nøttene over pizzabunnene når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp pizzabunnene med de ovnsbakte rødbeteskivene, den syltede rødløken, dillen og litt olivenolje.
- Ruccolasalat: Ha ruccolaen over i en skål. Topp med litt olivenolje, og server ved siden av pizzaen.
- Nyt måltidet!