20-30
Laktosefri
Vegetar
Poke bowl med ponzumarinert tofu, syrlig rødkål og mangosalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- cashewnøtter,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- vann
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Ristede nøtter
Nøttemiks (Peanøtter, Cashewnøtter)
75 g
Mangosalsa
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Syrlig rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Vann
2 ss
Ponzumarinert tofu
Tofu med chili & sitrongress (Soya)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 924 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan vende inn 2 ts soyasaus i nøttene etter at du har stekt dem for en nydelig smak av umami.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ristede nøtter: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
- Mangosalsa: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland mangoen, korianderen, 1 ss olivenolje og saft fra halve limen i en serveringsskål.
- Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha i 1 ts sukker, saft fra resten av limen og 2 ss vann, og la det hele småkoke i 1 minutt, til væsken har kokt inn i kålen. Smak til med salt.
- Ponzumarinert tofu: Skjær tofuen i terninger, og tørk den med tørkepapir. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 2–3 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, 1 ts av chiliflakene og sesamfrøene, og la den ponzumarinerte tofuen stå på lav varme frem til servering.
- Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler, og legg mangosalsaen, den syrlige rødkålen og den ponzumarinerte tofuen i grupper oppå. Topp poke bowlen med nøttene.