15-20
Glutenfri
Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt rødbete, potetmos og sennep- og dilldressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Ovnsbakt rødbete
Rødbete
1 stk
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Agurksalat
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1½ ss
Sukker
1 ss
Sennep- og dilldressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Pannestekte fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 803 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetebåtene de siste 10 minuttene av båtenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakt rødbete: Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel rødbeten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Potetmos: Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Agurksalat: Skrell løken. Kutt løken og agurken i tynne skiver. Bland sammen løken, agurken, 1½ ss eddik, 1 ss sukker og litt salt i en skål.
- Sennep- og dilldressing: Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
- Pannestekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
- Nyt måltidet!