Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy, quinoa, syltet fennikel og rødløk, servert med chilimajones og peanøtter
25-35
Laktosefri

Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy, quinoa, syltet fennikel og rødløk, servert med chilimajones og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt

Lettsyltet fennikel og rødløk

fennikel
Fennikel
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
lime
Lime
1 stk
Sukker
½ ts

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
125 g

Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy

pak choy
Pak choy
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
scampi naturell
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g

Til servering

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 601 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til majonesen med litt av srirachasausen om gangen. Den er veldig sterk!

  1. Lettsyltet fennikel og rødløk: Skyll fennikelen, og skrell rødløken. Kutt fennikelen og rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Del limen i to. Ha grønnsakene i en serveringsskål. Skvis over saften fra limen, og tilsett ½ ts sukker og litt salt. Bland godt, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
  2. Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
  3. Ingefær- og chilistekt scampi med pak choy: Skyll og kutt pak choyen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i ingefærblandingen og pak choyen, og stek i omtrent 3 minutter. Ha i scampiene når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Krydre med litt salt.   
  4. Servering: Ha lettmajonesen i en liten skål og smak til med srirachasausen. Ha quinoaen, de lettsyltede grønnsakene, scampiene, pak choyen og paprikaen i serveringsskåler. Topp med soya- og ingefærsausen, chilimajonesen og peanøttene. 
  5. Nyt måltidet!