Pannestekt laks med agurksalat, kokte poteter og urtedressing
15-20
Glutenfri

Pannestekt laks med agurksalat, kokte poteter og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • smør
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Urtedressing

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Stekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Til servering

sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 620 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
  3. Urtedressing: Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  4. Stekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen. 
  5. Til servering: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.