Lammekjøttboller med stekt rosenkål og aspargesbønner, fløtesaus og rørte tyttebær

Lammekjøttboller med stekt rosenkål og aspargesbønner, fløtesaus og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Rosenkål
200 g
Gul løk
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Laktosefri kremfløte
1 dl
(Melk)
Lammeboller
300 g
(Egg)
Grønne bønner
1/2 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Laktosefritt smør
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hold lammekjøttbollene varme i fløtesausen etter steking!

Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la potetene trekke på middels varme i 20-30 minutter, eller til de er møre.
Kutt bunnen av rosenkålene, og fjern de ytterste bladene om de er stygge. Finhakk løken.
Rør maisstivelsen ut med 4 ss kaldt vann i en liten skål. Stek løken gyllenbrun i en liten kjele sammen med litt olje og 2 ss laktosefritt smør. Ha i 3 dl vann, og rør inn oksebuljongen. Kok opp, og rør inn 1 dl laktosefri kremfløte. Gi blandingen et raskt oppkok, og rør inn maisstivelsen, litt og litt, til sausen har ønsket konsistens. Hold sausen varm frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek lammebollene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Ha litt ny olje i stekepannen om nødvendig, og varm den opp til middels høy varme. Stek rosenkålen og aspargesbønnene i 2-3 minutter. Tilsett litt laktosefritt smør mot slutten av steketiden for ekstra god smak. Smak til med salt og pepper.
Ha de rørte tyttebærene i en serveringsskål, og server dem til lammebollene.
Vel bekomme!