25-35
Glutenfri
Vegetar
Palak halloumi - indisk spinatgryte med halloumiost, servert med ovnsbakt blomkål, mangochutney og basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakt blomkål
Blomkål
½ stk
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Palak halloumi
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
1 bit
Rød chili
1 stk
Garam masala
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Spinat
100 g
Vann
2 dl
Sprøstekte halloumiterninger
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Tilbehør
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 851 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blomkålen kan pannestekes hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Ovnsbakt blomkål: Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Palak halloumi: Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og ingefæren. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor stekepanne eller en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, ingefæren og chilien i 3–4 minutter, til løken er blank. Bland inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i kokoskremen, grønnsaksbuljongen og omtrent 2 dl vann, og la det småkoke i 5–10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Palak halloumi, fortsettelse: Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spinaten i omtrent 2 minutter, til den har falt sammen. Ha spinaten over i en beholder, og kjør den glatt med en stavmikser eller blender. Bland spinatpuréen i gryten med kokoskremen, og gi det hele et lite oppkok. Smak til med salt og pepper.
- Sprøstekte halloumiterninger: Del halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Vend halloumiterningene inn i spinatgryten rett før servering.
- Tilbehør: Server mangochutneyen til retten.