Kyllingfilet med røstipoteter, rotgrønnsaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kålrot
500 g
Pastinakker
2 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Poteter
700 g
Maisstivelse
1 pakke
Kyllingfilet
600 g
Rødvinssaus
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
Egg
1 stk
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett finhakket hvitløk, løk, urter eller krydder i røstipotetene for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Skrell og kutt kålroten og pastinakkene i grove biter. Skrell og press ønsket mengde av hvitløken. Fordel grønnsakene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, maisstivelsen og litt salt og pepper. Form ca. 6 røstipoteter (potetkaker) av blandingen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen over i en ildfast form. Stek formen i ovnen sammen med grønnsakene i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Ha rødvinssausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha litt smør i pannen du brukte til kyllingen, og varm den opp til middels høy varme. Stek røstipotetene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Grovhakk kruspersillen, og vend den inn med grønnsakene før servering.
Vel bekomme!