Kyllingfilet med røstipoteter, rotgrønnsaker og rødvinssaus

Kyllingfilet med røstipoteter, rotgrønnsaker og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • egg
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Kålrot
    500 g
    Pastinakker
    2 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Poteter
    700 g
    Maisstivelse
    1 pakke
    Kyllingfilet
    600 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Kruspersille
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Pepper
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Egg
    1 stk
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett finhakket hvitløk, løk, urter eller krydder i røstipotetene for ekstra smak.

    Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
    Skrell og kutt kålroten og pastinakkene i grove biter. Skrell og press ønsket mengde av hvitløken. Fordel grønnsakene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, maisstivelsen og litt salt og pepper. Form ca. 6 røstipoteter (potetkaker) av blandingen.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen over i en ildfast form. Stek formen i ovnen sammen med grønnsakene i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
    Ha rødvinssausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
    Ha litt smør i pannen du brukte til kyllingen, og varm den opp til middels høy varme. Stek røstipotetene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte.
    Grovhakk kruspersillen, og vend den inn med grønnsakene før servering.
    Vel bekomme!