Falafler med hjemmelaget ertemole, spinatpoteter og jalapeñosalsa
Glutenfri
Vegetar

Falafler med hjemmelaget ertemole, spinatpoteter og jalapeñosalsa

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Falafler
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Jalapeño
¼ stk
Koriander
½ bunt
Grønne erter
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Vann
3 ss
Rødløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Tomat
1 stk
Jalapeño
¾ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Lett urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 596 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

De grønne ertene kan vendes inn i potetene om du ikke ønsker å lage en ertemole. Spinaten kan vendes inn i salsaen, for en frisk salat.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt potene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og tørk spinaten. Vend spinaten inn i potetene når de er ferdigstekte.  
Fordel falaflene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek falaflene i stekeovnen i omtrent 10 minutter. 
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk hele jalapeñoen. Skyll, rist og finhakk korianderen. Ha ertene, hvitløken, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje, 3 ss vann, ønsket mengde av ¼ jalapeñoen og halvparten korianderen i en beholder. Kjør sammen ingrediensene til en jevn røre med en stavmikser. Tilsett litt mer vann om det trengs. Smak til med salt og pepper. Ha ertemolen over i en skål. 
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen rødløken, tomatterningene, resten av jalapeñoen, resten av korianderen og 1 ss olivenolje. Smak til med litt saft fra sitronen, salt og pepper. 
 Server falaflene med ertemolen, spinatpotetene, jalapeñosalsaen og urtedressingen.
Vel bekomme!