25-35
Glutenfri
Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med sitrusdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Purrepoteter
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør (Melk)
1 ts
Eple og rødkål
Grønt eple
½–1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Stekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitrusdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
Sitruskrydder
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 558 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.
- Purrepoteter: Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple og rødkål: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
- Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
- Sitrusdressing: Bland yoghurten og sitruskrydderet i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
- Purrepoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm opp det hele på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper.
- Vel bekomme!