Kylling med sennepspoteter og ovnsbakte cherrytomater og sellerirot

Kylling med sennepspoteter og ovnsbakte cherrytomater og sellerirot

3.85 (110)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Poteter
400 g
Rød chili
1 stk
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Cherrytomater
1 pakke
Kyllingfilet med skinn
380 g
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Solbærsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt finhakket dill eller gressløk inn med sennepspotetene.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt chilien i to på langs, fjern frøene og finhakk den. Skrell og kutt selleriroten i terninger på ca. 1 x 1 cm. Fordel selleriroten, chilien og cherrytomatene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15-17 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side. Krydre kyllingen med salt og pepper.
Sil vannet av potetene og la dem dampe seg tørre i kjelen i noen minutter. Vend inn den grove sennepen og solbærsennepen før servering.
Dropp skrelling! Vi velger ofte å skrelle grønnsaker som gulrøtter og poteter. Dropper du skrellingen kan du spare tid samtidig som at du beholder flere av vitaminene som sitter rett under skallet på grønnsaken. I tillegg gir skallet en deilig, rund og jordlig smak som du ellers ville gått glipp av. Bare husk å skylle eller skrubbe grønnsakene før bruk!
Vel bekomme!