20-30
Vegetar
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina er en utmerket comfort food rett av bakt gnocchi som stammer fra Sorrento i Italia.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Tomatragu
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Basilikum og oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønne linser
1 pakke
Gnocchi
Gnocchi (Gluten)
250–500 g
Topping
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Salat
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 589 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har en kjele eller stekepanne som tåler stekeovn, kan du bruke den både til å lage sausen, og til å bake retten i ovnen. Topp gjerne retten med litt frisk basilikum.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Tomatragu: Skyll, rens og del paprikaen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Vend inn basilikum- og oreganokrydderet, chiliflakene, grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene. La det hele småkoke i 5–10 minutter, eller til gnocchien er ferdigkokt. Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i tomatraguen mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
- Gnocchi: Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien.
- Gnocchi, fortsettelse: Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje.
- Gnocchi alla Sorrentina: Ha tomatraguen i en ildfast form og fordel gnocchien over. Riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene, og topp raguen og gnocchien med mozzarellabitene. Gratiner gnocchiformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
- Salat: Skyll salaten i kaldt vann. Vend balsamicovinaigretten i salaten rett før servering.
- Restetips: Hvis du ikke tilbereder hele pakken med gnocchi, kan resten pakkes i plast og oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Tilbereder du hele pakken med gnocchi og det er rester igjen, kan formen oppbevares i kjøleskapet og nytes til lunsj dagen etter.