Vegetar
Gratinerte enchiladas fylt med bønner og paprika, servert med grønn salat og koriander
4.08 (138)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Gul paprika
1 stk
Koriander
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Hvetetortillaer
4 stk
Revet ost
100 g
Hjertesalat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 948 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne en deilig guacamole til enchiladaene.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Skyll og finhakk korianderstilkene. Spar på bladene. Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Rens og finhakk chilien. Sil laken av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, hvitløken, sjalottløken og chilien i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Vend inn maiskornene, bønnene, korianderstilkene og tacokrydderet, og stek det hele videre i et par minutter. Knus bønnene grovt med stekespaden underveis i stekingen. Vend inn de hakkede tomatene, og la bønnefyllet småkoke i 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
Fordel bønnefyllet i tortillalefsene, og rull dem sammen. Legg de fylte tortillaene med skjøten ned i en smurt ildfast form. Topp med osten, og gratiner enchiladaene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll hjertesalaten, og del den i grove biter. Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Topp enchiladaene med korianderbladene før servering, og server rømmen til retten.
Vel bekomme!