Krydderstekt kyllingbryst med hvitløksbakte potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus
25-35

Krydderstekt kyllingbryst med hvitløksbakte potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Hvitløksbakte potetskiver og brokkoli

poteter
Poteter
350 g
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 572 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan kuttes i båter, og stekes i ovnen sammen med potetene hvis du heller vil det.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Hvitløksbakte potetskiver og brokkoli: Skyll og kutt potetene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Fordel potetene, brokkolien og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.   
  3. Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Krydre kyllingen med kryddermiksen. Legg den opppå potetene på stekebrettet når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig sammen. Kyllingens steketid avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Sett gjerne inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.  
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Ha i løken, og kok videre i 1 minutt. Rør om, slik at all løken blir syltet. La løken trekke i laken i 2 minutter.  
  5. Bearnéssaus: Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Krydderstekt kyllingbryst, fortsettelse: La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.