Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med sommerkål-slaw, teriyakisaus og sesamfrø
20-30
Laktosefri

Tonkatsu - japansk lakseschnitzel med sommerkål-slaw, teriyakisaus og sesamfrø

Tonkatsu lages vanligvis med svinekjøtt som paneres og friteres. Her har vi laget en variant med laks.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

ris
Ris
125 g

Sommerkål-slaw

ingefær
Ingefær
½ bit
gulrot
Gulrot
1 stk
sommerkål
Sommerkål
½ stk
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Lakse-tonkatsu

lakseburgere
Lakseburgere (Fisk)
260 g
panering
Panering
½ pakke

Til servering

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 841 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sommerkål-slaw: Skrell og grovriv ingefæren og gulroten. Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Ha ingefæren, gulroten og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.     
  3. Lakse-tonkatsu: Krydre lakseburgerne med salt og pepper på begge sider. Ha paneringen på en tallerken, og vend burgerne i paneringen.
  4. Lakse-tonkatsu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek lakse-tonkatsuene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og burgerne er gjennomstekte. Kutt gjerne tonkatsuene i strimler før servering.   
  5. Til servering: Server lakse-tonkatsuene med risen, sommerkål-slawen, teriyakisausen og dryss over sesamfrøene. God middag!