Pizza med steinsoppesto, bacon og smørstekte kantareller, toppet med syltet rødløk
20-30

Pizza med steinsoppesto, bacon og smørstekte kantareller, toppet med syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • smør

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Bacon

bacon
Bacon
75–150 g

Pizza bianca med steinsoppesto

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
75–150 g
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½–1 glass
kantareller
Kantareller
100 g
grønnkål
Grønnkål
100 g
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 904 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester av rødløken holder seg fint i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Bacon: Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconet i omtrent 5 minutter, eller til det har fått litt farge. Ha baconet i en skål, men la stekefettet være igjen i pannen. 
  4. Pizza bianca med steinsoppesto: Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål. Børst soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er lett gyllen. Ta soppen av varmen, og vend inn grønnkålen og baconet. Smak til med salt og pepper. 
  5. Pizza bianca med steinsoppesto, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene. Topp med kantarell- og grønnkålblandingen, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter, eller til grønnkålen er litt sprø. 
  6. Servering: Topp pizzaen med den syltede rødløken ved servering, eller server den ved siden av.  
  7. Vel bekomme!