Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø
25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado og ristet sesamfrø

Ingredienser

Allergener
  • Soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • vann
  • olje

Hurtigkimchi

delt kinakål
Delt kinakål
200 g
gulrot
Gulrot
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
⅓ pakke
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
Sukker
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Chiliketchup

tomatpuré
Tomatpuré
⅔ pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Vann
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ss

Scrambled tofu

koriander
Koriander
½ bunt
vårløk
Vårløk
1 pakke
tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss

Til servering

avokado
Avokado
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 722 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Srirachasausen er veldig sterk, så smak deg frem til ønsket styrke på hurtigkimchien.

  1. Hurtigkimchi: Skyll og kutt kinakålen i tynne strimler. Skrell og grovriv gulroten. Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor bolle sammen med ½ ss sukker, 2 ss eddik, ½ ss soyasaus, ⅓ pk pakke av tomatpuréen og ønsket mengde srirachasausen (se tips). Vend inn kålen og gulroten, og arbeid det godt sammen med en sleiv.   
  2. Jasminris: Kok risen etter anvisningen på pakken.
  3. Chiliketchup: Ha resten av tomatpuréen i en skål og bland inn chiliflakene, 2 ss vann, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker.  
  4. Scrambled tofu: Skyll korianderen og vårløken. Finhakk korianderen og kutt vårløken i skiver. Smuldre tofuen i en bolle. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek tofuen i 2–3 minutter. Tilsett vårløken, korianderen og 2 ss soyasaus, og ta stekepannen fra varmen. 
  5. Til servering: Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og kutt det i tynne skiver.  
  6. Servering: Fordel risen i skåler og topp med hurtigkimchien, scrambled tofuen og avokadoen. Topp med sesamfrøene, korianderen og chiliketchupen.