Pannestekt seifilet med bakt rødbetebulgur, soya- og ingefærsaus med appelsin og ruccola
25-35
Laktosefri

Pannestekt seifilet med bakt rødbetebulgur, soya- og ingefærsaus med appelsin og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt rødbetebulgur

rødbeter
Rødbeter
2 stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Soya- og ingefærsaus med appelsin

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss

Pannestekt seifilet

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g

Ruccola

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 560 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plastikkhansker når du skreller og kutter rødbetene da de lett farger av seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
  2. Bakt rødbetebulgur: Skrell og kutt rødbetene i terninger. Fordel rødbeteterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre. Krydre rødbeteterningene med kryddermiksen de siste 3 minuttene av steketiden. Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  3. Soya- og ingefærsaus med appelsin: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) fra halve appelsinen på et rivjern. Ha løken, appelsinskallet, soya- og ingefærsausen og 2 ss smør i en kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt. Del appelsinen i to, og press saften fra halve appelsinen over smøret. Smak til med salt og pepper. Skrell og kutt resten av appelsinen i terninger, og bland terningene inn i smøret.       
  4. Pannestekt seifilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
  5. Bakt rødbetebulgur, fortsettelse: Bland de ferdigstekte rødbeteterningene og den ferdigkokte bulguren i en bolle med grønnsaksbuljongen, salt, pepper og 1 ss olivenolje.  
  6. Ruccola: Skyll og tørk ruccolaen.  
  7. Servering: Server fisken med rødbetebulguren og hell sausen over fisken. Topp retten med ruccolaen. God middag!