25-35
Laktosefri
Pannestekt seifilet med bakt rødbetebulgur, soya- og ingefærsaus med appelsin og ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakt rødbetebulgur
Rødbeter
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Soya- og ingefærsaus med appelsin
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Pannestekt seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 560 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plastikkhansker når du skreller og kutter rødbetene da de lett farger av seg.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bakt rødbetebulgur: Skrell og kutt rødbetene i terninger. Fordel rødbeteterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre. Krydre rødbeteterningene med kryddermiksen de siste 3 minuttene av steketiden. Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Soya- og ingefærsaus med appelsin: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje) fra halve appelsinen på et rivjern. Ha løken, appelsinskallet, soya- og ingefærsausen og 2 ss smør i en kjele, og varm opp på middels varme i 1 minutt. Del appelsinen i to, og press saften fra halve appelsinen over smøret. Smak til med salt og pepper. Skrell og kutt resten av appelsinen i terninger, og bland terningene inn i smøret.
- Pannestekt seifilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
- Bakt rødbetebulgur, fortsettelse: Bland de ferdigstekte rødbeteterningene og den ferdigkokte bulguren i en bolle med grønnsaksbuljongen, salt, pepper og 1 ss olivenolje.
- Ruccola: Skyll og tørk ruccolaen.
- Servering: Server fisken med rødbetebulguren og hell sausen over fisken. Topp retten med ruccolaen. God middag!