30-40
Laktosefri
Glutenfri
Bbq- og sitrusglasert svinenakke med maiscoleslaw og søtpotetsalat med koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotetsalat
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Maiscoleslaw
Maiskorn
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Bbq- og sitrusglasert svinenakke
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Svinenakke i skiver
300 g
Bbq saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 875 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok sammen ingrediensene til bbq- og sitrussausen i en liten kjele. Grill kjøttet over direkte varme til det er gjennomstekt og pensle med grillsausen mot slutten av grilltiden. Pensle søtpotetskivene med olje og grill dem over direkte varme.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Søtpotetsalat: Skrell og del søtpotetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel søtpotetskivene og rødløkbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er møre.
- Maiscoleslaw: Hell laken av maisen. Ha kålsalaten og maisen i en stor skål. Vend inn aiolien og ½ ss eddik og krydre med salt og pepper.
- Bbq- og sitrusglasert svinenakke: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv skallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med pepper på begge sider. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side.
- Bbq- og sitrusglasert svinenakke, fortsettelse: Ha bbq sausen og saften fra appelsinen over kjøttet, og smak til med skallet fra appelsinen og limen. La sausen småkoke over lav varme i 2–3 minutter til den tykner litt. Smak til med saft fra limen rett før servering.
- Søtpotetsalat, fortsettelse: Skyll og grovhakk korianderen. Ta grønnsakene ut fra ovnen og ha de over på et fat. Dryss over korianderen og skvis over limesaft. Ha 1 ss olivenolje over og server søtpotetsalaten med maiscoleslawen og kjøttet.
- God middag!