Kyllingbryst med maiskrem, hjertesalat i cæsardressing, potetchunks og marinert rødløk
20-30
Glutenfri

Kyllingbryst med maiskrem, hjertesalat i cæsardressing, potetchunks og marinert rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetchunks og kyllingbryst

poteter
Poteter
350 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
Olivenolje
1 ss

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
2 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Hjertesalat i cæsardressing

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 772 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kyllingen ute! Gni kyllingen med olje og krydre med chipotlemiks. Grill så kyllingen i noen minutter over direkte varme, og etterstek over lavere varme til den er gjennomstekt. Potetene og salaten kan også grilles.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetchunks og kyllingbryst: Skyll og del potetene i fire og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Potetchunks og kyllingbryst, fortsettelse: Rør sammen 1 ss olivenolje og chipotlemiksen i en skål. Vend kyllingbrystene i marinaden. Varm opp en stekepanne til høy varme og stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på brettet sammen med potetene når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid. La kyllingen hvile i 2 minutter før servering.   
  4. Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
  5. Maiskrem: Sil laken av maisen. Skrell og del hvitløken i skiver. Kok opp 1 dl melk og 1 ss smør sammen med hvitløken i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
  6. Hjertesalat i cæsardressing: Skyll tomatene og hjertesalaten. Del tomatene i to, og del salaten i to eller fire på langs. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme og ha i litt olje. Stek salaten i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den stekte salaten over på et fat og ha tomatene og cæsardressingen over. Kutt osten i tynne skiver og dryss denne over salaten før servering.      
  7. God middag!