Laksefilet med reddiker og sommerkål, kokte poteter og smørsaus med gressløk
20-30
Glutenfri

Laksefilet med reddiker og sommerkål, kokte poteter og smørsaus med gressløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Reddiker og sommerkål

reddiker
Reddiker
1 pakke
sommerkål
Sommerkål
½ stk
Vann
2 dl
Smør (Melk)
½ ss

Laksefilet og sitron

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitron
Sitron
1 stk

Smørsaus med gressløk

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke
gressløk
Gressløk
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 710 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten egner seg veldig godt til å grille! Del kålen i båter og del sitronen i to. Pensle fisken, kålbåtene og sitronen med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.

  1. Kokte poteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Reddiker og sommerkål: Skyll og del reddikene i skiver. Kutt kålen i grove strimler. Ha kålen i en kjele med 2 dl vann og damp den under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør, reddikskivene og litt salt og pepper.      
  3. Laksefilet og sitron: Krydre fisken med salt og pepper og del sitronen i to. Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Stek sitronen med snittflaten ned ved siden av fisken.  
  4. Smørsaus med gressløk: Skyll, og finkutt gressløken. Ha smørsausen i en liten kjele og varm opp under omrøring. Ha gressløken i sausen rett før servering. 
  5. God middag!