Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter
25-35

Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Fiskesuppe

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
165 g
fennikel
Fennikel
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 ½ dl
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
3½ dl

Purre og eple i gremolata

purre
Purre
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss

Grove bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 916 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Fiskesuppe: Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
  3. Fiskesuppe, fortsettelse: Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  4. Purre og eple i gremolataSnitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Kutt purren i tynne strimler, og eplet i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål. 
  5. Grove bagetter: Stek bagettene som anvist på pakken.
  6. Purre og eple i gremolata, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
  7. Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.