Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat
15-20

Enchiladas med kjøttdeig, tomatsaus og ost, servert med frisk salat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Enchiladas

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
mais
Mais
½–1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
oksebuljong
Oksebuljong
½ pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
50 g
Vann
2 dl

Frisk salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Tilbehør

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 934 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt hakket koriander hvis du liker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Enchiladas: Skrell og finhakk sjalottløken. Sil laken av maiskornene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Enchiladasaus: Ha tomatpuréen, 2 dl vann, halve pakken med maisstivelse, oksebuljongen, tacokrydderet og litt salt i en kjele, og kok opp under omrøring.
  4. Enchiladas, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og tilsett sjalottløken. Stek videre i to minutter, eller til løken er gyllen. Tilsett maisen og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Gratinerte enchiladas: Fyll hver av tortillalefsene med kjøttfyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
  6. Frisk salat: Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha hjertesalaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
  7. Tilbehør: Server lettrømmen til retten.