Bakt blomkål i kryddersmør med bulgur- og belugalinsesalat med tomater, servert med urtedressing
20-30
Vegetar

Bakt blomkål i kryddersmør med bulgur- og belugalinsesalat med tomater, servert med urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Bakt blomkål

blomkål
Blomkål
1 stk
purre
Purre
½ stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
4 ss

Bulgur- og linsesalat

belugalinser
Belugalinser
125 g
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
purre
Purre
½ stk
Vann
1 l

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 780 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålen kan grilles. Fordel hver blomkålbåt, kryddersmøret, soyasausen, halvparten av purren og valnøttene på aluminiumsark, og pakk dem inn. Grill dem på indirekte varme i 15 –20 minutter, eller til blomkålen er mør.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Bakt blomkål: Fjern bladene på blomkålen, og del den i fire båter. Snitt purren i to på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i tynne skiver. Fordel halvparten av purren i en ildfast form, og legg blomkålbåtene oppå purren. Fordel kryddersmøret og 1 ss soyasaus på hver av blomkålbåtene. Stek grønnsakene i ovnen omtrent 20 minutter. Strø valnøttene i formen de siste 7 minuttene av steketiden.   
  3. Bulgur- og linsesalat: Kok opp omtrent 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll linsene i et dørslag, og kok dem under lokk på middels varme i omtrent 16 minutter. Kok bulguren sammen med linsene siste 8–10 minuttene av koketiden. Sil av vannet. Skyll og del cherrytomatene i to. Skyll og finhakk persillen.  
  4. Bulgur- og linsesalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av purren i 2–3 minutter, eller til den er blank. Ha på linsene og bulguren, og stek det hele videre i 1–2 minutter. Skru av varmen, og vend inn den finhakkede persillen. Smak til med litt salt og pepper, og topp med cherrytomatene. 
  5. Tilbehør: Server blomkålbåtene med bulgur- og linsesalaten. Fordel det smeltede smøret fra den ildfaste formen over salaten, og server urtedressingen til retten.