30-40
Laktosefri
Glutenfri
Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto og linseragu med squash og sitron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- mandler,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Linseragu
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Squash
½ stk
Tomat
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Spinat
50 g
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Olivenolje
1½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Basilikumpesto (Egg, Melk)
1 pakke
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 661 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i en stekepanne på middels høy varme med litt olje i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper, smør på basilikumpestoen og topp med mandelskivene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Linseragu: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken på linsene, og skyll dem og spinaten i kaldt vann. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule).
- Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto: Skyll fisken i kaldt vann, og ha den i en ildfast form. Fordel basilikumpestoen over fisken, krydre med litt salt og pepper, og topp med squashskivene og mandelskivene. Stek fisken øverst i ovnen i 7–10 minutter, eller til den flaker seg ved lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Linseragu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken i 2–3 minutter. Ha i linsene, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. La det trekke i 6-7 minutter.Tilsett 2 ss smør, og spinaten, og stek videre i 2-3minutter. Bland inn ønsket mengde av sitronskallet, saften fra halve sitronen, 2 ss olivenolje og 1 ss soyasaus. Gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper. Bland inn tomatterningene før servering.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.