Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto og linseragu med squash og sitron
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto og linseragu med squash og sitron

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • mandler,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Linseragu

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
squash
Squash
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
sitron
Sitron
½ stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Olivenolje
1½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
basilikumpesto
Basilikumpesto (Egg, Melk)
1 pakke
mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 661 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i en stekepanne på middels høy varme med litt olje i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper, smør på basilikumpestoen og topp med mandelskivene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Linseragu: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell av laken på linsene, og skyll dem og spinaten i kaldt vann. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule).  
  3. Mandelbakt lyrfilet med basilikumpesto: Skyll fisken i kaldt vann, og ha den i en ildfast form. Fordel basilikumpestoen over fisken, krydre med litt salt og pepper, og topp med squashskivene og mandelskivene. Stek fisken øverst i ovnen i 7–10 minutter, eller til den flaker seg ved lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. 
  4. Linseragu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken i 2–3 minutter. Ha i linsene, grønnsaksbuljongen og 2 dl vann. La det trekke i 6-7 minutter.Tilsett 2 ss smør, og spinaten, og stek videre i 2-3minutter. Bland inn ønsket mengde av sitronskallet, saften fra halve sitronen, 2 ss olivenolje og 1 ss soyasaus. Gi det hele et oppkok, og smak til med salt og pepper. Bland inn tomatterningene før servering. 
  5. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.