Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat
20-30
Glutenfri

Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Middelhavspoteter

poteter
Poteter
350 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Olivenolje
1 ss

Tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
½ stk
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke

Kyllinggyros

krydrede kyllingspyd
Krydrede kyllingspyd
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 539 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Middelhavspoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn kryddermiksen når det gjenstår omtrent 5 minuttene av steketiden.
  3. Tzatziki: Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med hvitløkskryddermiksen. 
  4. Tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten, rødløken og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og vend inn ruccola og oliven.       
  5. Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spydene i 3–4 minutter på hver side. 
  6. God middag!