Tom kha gai-suppe med kylling, paprika, sitrongress og sopp, servert med jasminris og koriander
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Tom kha gai-suppe med kylling, paprika, sitrongress og sopp, servert med jasminris og koriander

Saftig kylling, mild kokosmelk og friskt sitrongress. Denne suppen fra det thailandske kjøkken byr på mange spennende og inspirerende smaker.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • olje
    • salt
    • sukker

    Jasminris

    jasminris
    Jasminris
    125 g

    Tom kha gai-suppe

    rødløk
    Rødløk
    ½–1 stk
    gulrot
    Gulrot
    1 stk
    aromasopp
    Aromasopp
    100 g
    rød paprika
    Rød paprika
    ½–1 stk
    sitrongress
    Sitrongress
    1 stk
    kyllinglårfilet
    Kyllinglårfilet
    350 g
    lime
    Lime
    ½ stk
    rød currypaste
    Rød currypaste
    ½ pakke
    kokoskrem
    Kokoskrem
    1 pakke
    hønsebuljong
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    5 dl

    Tilbehør

    koriander
    Koriander
    1 bunt
    lime
    Lime
    ½ stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 696 kcal
    • Fett 28 g
    • Karbohydrater 69 g
    • Protein 42 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vær forsiktig med currypasten dersom du ikke liker altfor sterk mat. Prøv deg frem, og tilsett litt etter litt, til du er fornøyd med smaken.

    1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
    2. Tom kha gai-suppe, forberedelse: Skrell og kutt rødløken og gulroten i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i skiver. Knus sitrongresset med den flate siden av en kniv. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. 
    3. Tom kha gai-suppe: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten, og stek det hele i 1 minutt til (se tips).  
    4. Tom kha gai-suppe, fortsettelse: Tilsett kokoskremen, buljongen og 5 dl vann, og kok opp. Smak til med resten av currypasten. Ha løken, gulroten, soppen, paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, sukker og skallet fra limen. Ta sitrongresset ut av suppen før servering. 
    5. Tilbehør: Skyll og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten.