Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og pinjekjernesmør
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet og blomkål med hjemmelaget potetmos og pinjekjernesmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Ovnsbakt lyrfilet og blomkål

blomkål
Blomkål
½–1 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g

Pinjekjernesmør

sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
gressløk
Gressløk
1 bunt
pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 483 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå å server pinjekjernene til barn under 3 år, da de kan sette dem i halsen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakt blomkål: Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 1520 minutter, eller til til den har fått litt farge.
  4. Ovnsbakt lyrfilet: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 810 minutter, over eller under blomkålen, til den flaker seg ved et litt trykk med fingeren. 
  5. Pinjekjernesmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken. Smelt omtrent 2 ss smør i en liten kjele, og stek løken i smøret i 23 minutter, eller til den er blank. Ha pinjekjernene i smøret, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru deretter ned varmen, og vend inn gressløken og 1 ss soyasaus.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. God middag!